Hans-Göran Broman och Torbjörn Hahne tillsammans på RiverCity Gallery!

3 April, 2018

I kommande utställning är Hans-Göran Broman tillbaka med sitt mästerliga måleri i olja. Denna gång tillsammans med Torbjörn Hahne, som visar reliefer och bilder i stengodslera och glas. Två mycket skickliga och erfarna konstnärer som vi är stolta över att få visa i en gemensam utställning.

Hans-Göran Bromans måleri rör sig i en gränszon mellan det abstrakta och det figurativa. Figurerna antyds och det sätter igång tankarna hos betraktaren. Intressanta färg- och formkombinationer i ett suveränt tekniskt utförande. Hans intresse för att måla väcktes redan på teckningslektionerna i skolan och han har målat allt sedan dess. Numera i en ateljé på Rydals Museum.
http://www.rivercitygallery.se/konstnar/hans-goran-broman/

Torbjörn Hahne utbildade sig i keramik på Konstfack i Stockholm och har sedan vidareutbildat sig i både glas och emalj. Inspiration hämtar Torbjörn från naturen, resor och vandringar. Intrycken samlas och ges sedan uttryck i fantastiska experimentella färger och former som växer fram genom bl a rakubränning. Det blir ett slags måleri med hjälp av elden och oxiderna. Hans skapande sker i många led med skisser, måleri, fotografier och screen, både i egen ateljé hemma i Hindås och på KKV i Göteborg. http://www.rivercitygallery.se/konstnar/torbjorn-hahne/

Vernissage lördag den 14 april 2018 kl 12-16

Utställningen pågår t.o.m. den 29 april.

Varmt välkomna!

 

Producerad av JSA IT