Jan Stigland separatutställning 14-28 mars hos RiverCity Gallery

4 March, 2015

Nästa utställning hos RiverCity Gallery börjar närma sig.  Det är konstnären Jan Stigland som under perioden 14 – 28 mars visar sina målningar av Göteborg.

Vernissage lördag den 14 mars kl 12-16.

Jan Stigland om utställningen:

”Eftersom jag är född i Lundby och min far arbetade på Eriksbergs varv är det en lite särskild begivenhet (ja, kanske t.o.m. ära!) att ställa ut på Hisingen. Min första vattenfärgsmålning (Jättestensskolan på 60-talet) som jag själv tyckte var snygg föreställde Götaverkens kranar i flammande solnedgång. Sen dess har Hisingen, och speciellt älven, följt mig i mitt bildmakande.  På min hemsida (www.janstigland.com) kan man se flera älvar flyta förbi, t.ex. den ovanligt långa älven i min utsmyckning för Göteborgs Handelshögskola. (Motivet visar hamnen som den såg ut på nittiotalet, från Gasklockan till Älvsborgsbron.)

På den nu aktuella utställningen på RiverCity Gallery kommer jag att visa “aktuella rapporter” från den Hisingska älvstranden, Majorna och Masthugget.”

Varmt välkommen!

Producerad av JSA IT