Jenny Söderlund i årets första separatutställning

13 January, 2020

Vi presenterar konstnären Jenny Söderlund i årets första utställning “Sommarminnen”.
I utställningen kommer vi att visa både målningar och skulpturer.

Jenny är född 1972 och bosatt i Bankeryd strax utanför Jönköping. Jenny kombinerar sitt eget skapande med att undervisa i måleri och kroki på Mullsjö Folkhögskola.

Vernissage lördag den 25 januari kl 12-16

Utställningen pågår under perioden 25 januari – 9 februari 2020.

”Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas och det började i farmors knä hemma i köket. Då var favoritmotivet prinsessor och slott och nu, drygt fyrtio år senare, är det fortfarande flickan eller kvinnan som står i centrum. Dock utan prinsesskrona. Djur har alltid stått mig nära och katter och hundar är återkommande inslag både i måleriet och skulpterandet.

Efter att i många år endast ägnat mig åt akrylmåleri har jag de senaste åren börjat skulptera mer och mer. Det är spännande att se hur mina fulsnygga damer från målningarna ”kliver ut” och blir till en tredimensionell form.

Jag ser mina målningar och skulpturer som nedslag i en berättelse som jag vill få betraktaren att fortsätta fantisera kring.”

Här kan du läsa mer om Jenny och se bilder på hennes målningar och skulpturer.

Varmt välkomna!

 

 

Producerad av JSA IT