Olle Brandqvist ställer ut på RiverCity Gallery i Göteborg 14-29 oktober

2 October, 2017

RiverCity Gallery presenterar Olle Brandqvist i kommande utställning, där han visar målningar och skulpturer. Vi kommer att få se framförallt hans akvareller, men också få ta del av hans skulpturer. Förmodligen är det hans stenhuvuden som är mest kända. Men även tennskulpturerna, outgrundliga människor och karg natur, fastnar i besökarens öga och minne.

Olle är utbildad hos Konstindustriskolan i Göteborg och Konstfack i Stockholm.

Under åren har han bland annat fått Statens arbetsstipendium vid två tillfällen. Han är representerad på Borås Konstmuseum, i Stockholms, Södertäljes, Marks med flera kommuners samlingar, hos Statens Konstråd och i Marks kommunhus. Större verk utomhus finns i Borås och i skulpturparkerna vid Galleri Astely i Uttersberg och i Konsthallen i Hishult.

Listan över egna utställningar och samlingsutställningar är mycket lång och omfattar såväl konstmuseer och konsthallar som gallerier i både Sverige och utomlands. De senaste utställningarna har varit på Borås Konstmuseum, Glasets Hus i Limmared och helt nyligen Hishults Konsthall. Nu är det Göteborg som får möta Olle Brandqvist.

Utställningen på RiverCity Gallery kommer att visas under perioden 14-29 oktober. Vernissage kommer att hållas lördagen den 14 oktober kl. 12-16.

Vi önskar ert varmt välkomna!

Monica Göransson & Marie-Louise Jensen Bäcker

Producerad av JSA IT