Utställningar

2018

27 jan – 11 feb Wendela Liander ”En annan väg” (måleri)

Årets första utställare är Wendela Liander. En utställning fylld av färger, längtan, människor och liv. Wendela målar i akryl och att måla har alltid varit nödvändigt för henne. Hon målar både i sin egen ateljé utanför Kungsbacka och på Lindholmens konstskola för Peter Hefner. Wendela har deltagit i både separat- och grupputställningar sedan 2001.

Vernissage lördag den 27 januari kl 12-16

Varmt välkomna!

 


3 – 18 mars    Lena Öritsland (foto)


14 – 29 april  Hans-Göran Broman (måleri) och
Torbjörn Hahne (keramik)


12 – 27 maj   Niklas Fännick (skulptur) och
Charlotta Gavelin (cyanotopi/foto)


Tidigare utställningar

2017

2 – 21 dec Julutställning

Välkomna och ta del av en utställning fylld av målningar, foto, glaskonst och lite annat smått och gott!!!

I årets julutställning vill vi visa upp så många som möjligt av våra duktiga konstnärer. Det blir därför en levande utställning där vi hänger om under utställningstiden. Det gör det möjligt att direkt ta med hem inköpta konstverk.

Deltagande konstnärer:
Nick Olsen, Stina Gunnarsson, Ingrid Leonardsson, Anne Walker, Barbro Hallen, Hans-Göran Broman, Lennart Berggren, Tony Roos, Steve Bettman, Alf Bengtsson, Camilla Hyllen, David Obi, Mia Wiking, Anna Bergström, Katarina Puente Nyman, Emma Winèus, Louise Villa, Joachim Karkea, Annika Clarholm, Hans O Bergman, Torbjörn Hahne, Marie-Louise Lindell, Maria C Bernhardsson, Bitte Liljevall Sjöström, Olle Brandqvist, Jim De Block m.fl.

Invigningshelgen 2-3 december öppet 12-16

Varmt välkomna!

 


11 – 26 nov Maria C Bernhardsson (måleri)

Marias målningar flödar av färg, form och fantasi. Det var drömmen om ett hus som fick henne att börja måla sina egna fantasihus och sedan har det fortsatt.

Karaktäristiskt för Marias måleri var i många år naivistiska husmotiv och starka färger. De senaste åren har husen dock blivit mer diffusa och lite drömska och målade i många lager men fortfarande med starka färger. Det är mycket känslan som styr och Maria vet sällan vad det ska bli från början.

”Färgen är det viktigaste för mig. Gärna i kombination med så många kulörer som möjligt på samma gång. Kontraster, starka färger-ljusa pasteller, mörkt-ljust, kantigt, skevt, drömskt, naivistiskt, lager på lager. Något göms där under alla färger – något tittar fram.”

Vernissage lördag den 11 november kl 12-16

Varmt välkomna!

 


14 – 29 okt Olle Brandqvist (akvarell o skulptur)

RiverCity Gallery presenterar Olle Brandqvist i kommande utställning, där han visar målningar och skulpturer. Vi kommer att få se framförallt hans akvareller, men också få ta del av hans skulpturer. Förmodligen är det hans stenhuvuden som är mest kända. Men även tennskulpturerna, outgrundliga människor och karg natur, fastnar i besökarens öga och minne.

Olle är utbildad hos Konstindustriskolan i Göteborg och Konstfack i Stockholm.

Under åren har han bland annat fått Statens arbetsstipendium vid två tillfällen. Han är representerad på Borås Konstmuseum, i Stockholms, Södertäljes, Marks med flera kommuners samlingar, hos Statens Konstråd och i Marks kommunhus.

Listan över egna utställningar och samlingsutställningar är mycket lång och omfattar såväl konstmuseer och konsthallar som gallerier i både Sverige och utomlands. De senaste utställningarna har varit på Borås Konstmuseum, Glasets Hus i Limmared och helt nyligen Hishults Konsthall. Nu är det Göteborg som får möta Olle Brandqvist.

Vernissage lördag den 14 oktober kl 12-16

Varmt välkomna!

 


23 sept – 8 okt Jim De Block ”Neither here nor there” (foto)

Vi är glada att presentera Jim De Block och fotoutställningen ”Neither here nor there”.

Jim De Block är en belgisk fotograf baserad i Göteborg, Sverige. Han har studerat Fine Arts Photography på Royal Academy i Antwerpen. Jim är också professionell dansare och koreograf som för närvarande är anställd på Göteborgs Operans Danskompani. Hans träning och utövande som dansartist är tydligt synlig i hans fotografiska arbete, där kroppen i förhållande till rummet alltid är ett centralt tema.

I sin fotografiska serie ”Neither here nor there” föreslår han en poetisk omförhandling av det förhållande vi människor har med vår omgivning. Hur förhåller vi oss till vår miljö och hur kan vi föreställa oss själva att vi rör oss igenom och upptar vår livsmiljö annorlunda? Med sitt arbete ritar han ett parallellt universum som förutser en alternativ verklighet där det omöjliga verkar möjligt och det vardagliga verkar anmärkningsvärt. Serien ”Neither here nor there” har ställts ut på Copenhagen Architecture Festival i år och kommer nu att visas i Sverige för första gången.

Vernissage lördag den 23 september kl 12-16

Varmt välkomna!

 


19 aug – 3 sept Temautställning ”Hästar”
(målningar och keramikskulpturer)

I den här temautställningen om Hästar deltar konstnärerna David Obi, Caroline Hopkins, Johanna Lawner och Birgitta Ryberg. Det är fyra konstnärer med helt olika uttryck, bakgrund och erfarenheter, vilket vi hoppas skall ge en spännande utställning för både den som gillar hästar och för den som är intresserad av olika konstnärliga uttryck.

Vernissage den 19 augusti kl 12-16!

Välkomna!


Sommarutställningar 2017

Våra sommarutställningar sköts av konstnärerna själva.
Hela programmet hittar ni här nedan.

Varmt välkomna att ta del av en spännande sommarsäsong!

30 juni – 6 juli   Zdenka Kalisky och Anita Rådberg

Vernissage fredag 30 juni kl 18-20
Öppettider: Fre 18-20, lör-sön 12-16, mån-tors 12-18


7 – 13 juli    Mia Wiking och Anna Bergström

Vernissage lördag 8 juni kl 12-16
Öppettider: Lör-sön 12-16, mån- tors 12-18.


14 – 20 juli   Emma Winèus

Vernissage lördag  15 juli kl 12-16
Öppettider: Lör-sön 12-16, mån-tors 12-18

21 – 27 juli   Katarina Puente Nyman och Zehra Ay

Vernissage fredag 21 juli kl 17-20
Öppettider: Fre 17-20, lör-tors 12-20


28 juli – 3 augusti   Weronica Dahlén

Vernissage lördag 29 juli kl 12-16
Öppettider: Lör-mån 12-16, tis-tors 12-18.


4 – 10 augusti    Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad

Vernissage fredag 4 augusti kl 17-20
Öppettider: Fre 17-20, lör-sön 12-16, mån-tors 12-18


20 maj – 22 juni  VÅRSAMLING

I denna samlingsutställning möter ni många av våra konstnärer.

Några av dessa är: Steve Bettman, Ingrid Leonardsson, Maria C Bernhardsson, Hans O Bergman, Torbjörn Hahne, Lennart Berggren, Anna Ryman, Annika Clarholm m fl

Varmt välkomna!

 


29 april – 14 maj Alexandru Dina ”Contrasts” (måleri)

Vi har nöjet att för första gången få visa Alexandru Dinas målningar i Sverige. Han har tidigare ställt ut i Nederländerna, Rumänien, Polen, Tjeckien och USA.

Alexandru bor och arbetar i Prag. Han har examen från Academy of Fine Arts och design, ARTEZ Enschede, Holland. Han började ställa ut under sin tid som student. Efter studierna arbetade han även som lärare i måleri på Professional College of Art i Rumänien, där han också undervisade i konsthistoria, grafik och teckning.

”My paintings are adorned with a simplicity typical of “right here-right now”. I take a diffident, overlooked element abandoned in its emptiness and loneliness, I dismantle the image without nullifying its essence and redefine it in my work. The objective reality and my personal perspective collide in a distorted clash between seductive beauty and neglect. The colors, the expressive brushstrokes and the texture embody a unique language centered on expressing my vision of the world.”

Vernissage lördag den 29 april kl 12-16

Vernissagehelgen öppet söndag kl 12-16.
Övriga utställningsperioden: ons-tors kl 12-18, fre-sön kl 12-15.

Varmt välkomna!

 


11 – 26 mars Stina Gunnarsson ”Station to station” (måleri)

Vi presenterar Stina Gunnarsson, vinnaren av SVT:s ”Konstnärsdrömmen”, och hennes målningar. Stina målar gärna i stort format, framförallt i akryl. Motiven kan vara olika människor eller miljöer, som fångar en stämning eller känsla. Stina började på 90-talet med akvarell och grafik, och det är därifrån grunden kommer för den speciella stil i akrylmåleriet som hon har idag. Stina målar även i akvarell, vilket också kommer att visas på den här utställningen.

” Jag vill förmedla något ärligt och äkta i mina bilder, jag vill inte putsa upp och lägga till rätta.”

Vernissage lördag den 11 mars kl 12-16

Vernissagehelgen öppet söndag kl 12-16.
Övriga utställningsperioden: ons-tors kl 12-18, fre-sön kl 12-15.

Varmt välkomna!

 


28 jan – 12 feb  Mia Wiking & Ingrid Leonardsson (måleri, blandteknik och glas)

Mia Wiking, bildkonstnär, har sin ateljé och bor i Stålebo utanför Göteborg.
Hon tecknar med blyerts, målar i akvarell, tusch, olja och fotograferar. De senaste åren har hon utvecklat sin mycket uppskattade fotokonst, som är en blandteknik där varje bild blir unik. Träden, klipporna, skogen och havet är magiska för Mia.
”Jag målar, tecknar och fotograferar på mina dagliga vandringar. Mina bilder handlar om kommunikation. Hur allting kommunicerar, med synliga och osynliga trådar av energi, frekvens och rytm.”

Ingrid Leonardsson, glaskonstnär, uppvuxen i Småland, men numera bosatt i Björlanda utanför Göteborg. Ingrid arbetar med teknikerna glasfusing och glasgjutning. Tekniker som hon också undervisat i under ca 14 år.
Naturens och livets skiftningar är en stor inspirationskälla i hennes konstnärliga arbete där hon skapar skulpturer, glastavlor och andra föremål.
”Glas är ett otroligt fascinerande och ibland oförutsägbart material som är både spännande, inspirerande och utmanande att skapa i, vilket gör att varje konstverk blir både unikt och personligt.”

Vernissage lördag den 28 januari kl 12-16

Vernissagehelgen öppet söndag kl 12-16.
Övriga utställningsperioden: ons-tors kl 12-18, fre-sön kl 12-15.

Varmt välkomna!

 


2016

26 nov – 17 dec Julutställning

I årets julutställning presenterar vi…..

Helena Backmark – blandteknik
Louise Villa – måleri
Alf Bengtsson – träskulptur / OP-konst
Olle Olsson – foto
Jürgen Asp – teckning o akvarell

Vernissage lördag den 26 november kl 12-16

Utställningen pågår t o m den 17 december.

Varmt välkomna!

 


12 – 20 nov  Anita Johansson ”Några människor, djur och natur” (måleri och grafik)

Anita Johansson arbetar med måleri och grafik, i gränslandet mellan konkret och abstrakt. Efter några arbetsresor till Kuba har färgerna på duken blivit starkare – Norden blandas med Karibien. Färg och form skapar grunden, meningen och känslan i hennes bilder. Där samsas människor, djur, natur, symboler. En existentiell ton löper genom hennes arbete med frågor och undringar om livet och vad det är att vara människa. Ibland är det lek, ibland djupaste allvar.

Anita finns representerad på bl a Länsmuseet i Varberg, Region Halland, Kungsbacka kommun, Västerbottens läns landsting, Karlskoga kommun, Falkenbergs kommun, Västra Götalandsregionen.

Vernissage lördag den 12 november kl 12-16

Vernissagehelgen öppet söndag kl 12-16.
Övriga utställningsperioden: ons-tors kl 12-18, fre-sön kl 12-15.

Varmt välkomna!

 


15 – 23 okt  Steve Bettman (måleri)

Steve Bettman började måla och studera akvarell under sina år på Hawaii, där han också var verksam inom Hawaiian Watercolor Society. Han har även studerat oljemåleri på Florence Academy of Art i Göteborg.

Sin unika stil har han hittat ur de två olika världarna; akvarellen med sitt snabba och spontana uttryck och oljans metodiska, solida känsla. Motiven är oftast landskap, havsmotiv, och porträtt och han lyfter fram enkelheten i sin omgivning på ett självsäkert och självklart sätt.

Vernissage lördag den 15 oktober kl 12-16

Vernissagehelgen öppet söndag kl 12-16.
Övriga utställningsperioden: ons-tors kl 12-18, fre-sön kl 12-15.

Varmt välkomna!

 


17 – 25 sept  Anne Walker & Maria Uleander (foto och textil)

Anne Walker är en fotograf född i USA, men som nu bor i Sverige och fotograferar den svenska landsbygden. Anne är inspirerad av impressionismen och abstrakt konst, vilket gör hennes bilder undflyende, metaforiska och poetiska. Kameran är hennes pensel och naturen hennes palett. Annes fotografier har fått ett flertal internationella utmärkelser.

Maria Uleander tog sin kandidatexamen i Textil-Kläder-Formgivning vid HDK Steneby, Göteborgs Universitet våren 2009. Idag bor och arbetar hon i Göteborg. I sitt konstnärliga arbete är mönster ett genomgående tema. Hon utgår ifrån traditionella textila tekniker, såsom färgning och målning på tyg. Att gestalta mönster på ett varierat sätt är utmaningen i hennes arbete. Maria vill ge betraktaren en mönsterupplevelse – i färg och i tredimensionell form.

Vernissage lördag den 17 september kl 12-16

Vernissagehelgen öppet söndag kl 12-16.
Övriga utställningsperioden: ons-tors kl 12-18, fre-sön kl 12-15.

Varmt välkomna!

 


3 – 11 sept  Kate Hellqvist & Karl-Gustaf Hellqvist ”Palett och silverkorn” (måleri och foto)

Med en gemensam känsla av förundran, repekt och glädje över de företeelser som naturen lägger framför dem, tolkar Kate och Karl-Gustaf Hellqvist sammanhangen på helt olika sätt, både vad gäller teknik och temperament. Kate med penseln, paletten och färgspråket på duk, Karl-Gustaf med klassisk svartvit, analog fototeknik.

Vernissage lördag den 3 september kl 12-16.

Vernissagehelgen öppet söndag kl 12-16.
Övriga utställningsperioden: ons-tors kl 12-18, fre-sön kl 12-15.

Varmt välkomna!

 


27 – 28 aug  Bokrelease och konstutställning,  ”De besvärliga – Skyddshemmets vanartiga flickor” av Louise Lindblom

Lördag 27:e aug. kl. 11.00 – 18.00
Söndag 28:e aug. kl. 11.00 – 16.00

Författaren är på plats och signerar böcker.
Louise Lindblom är även konstnär, och i samband med bokreleasen visar hon sin konst i galleriet.

Läs mer om boken på: www.louiselindblom.se

Varmt välkomna!

 


2 – 7 juli Emma Järvenpää (collage)

8 – 14 juli Dawn Yoshimura (måleri)

 


3 – 22  juni Sommarutställning

Vi visar en spännande blandning av konst i olika tekniker utav våra många duktiga konstnärer.

Varmt välkomna!

 


 

26 maj – 2 juni Michael Ben-Menachem ”The Power of Colors”, fotokonst

Michael Ben-Menachem är en mycket speciell man som överlevde Förintelsen och växte upp under den kommunistiska terrorn. Han har en spännande historia och konsten har varit med honom hela livet.

Hans  fotografier utstrålar glädje och optimism om en bättre värld. Han är besatt av färger, han lever och drömmer i färger. Han har fotograferat blommor överallt i världen dit han kommit under åren.

”The Power of Colors” visar en bukett av hans fantastiska färgkompositioner.

Vernissage torsdag den 26 maj kl 16-20

Öppet fredag, lördag och söndag kl 12-15. Onsdag och torsdag kl 12-18.

Varmt välkomna!

 


7 – 21 maj Maria Lund (måleri / blandteknik)

Maria Lunds bilder är som poetiska betraktelser av vår verklighet med ett inneboende djup där hemligheter göms. Hennes bilder är oerhört omtyckta och vi är glada att nu få visa dessa i Göteborg. 

Maria Lund, är boende och verksam i Skövde.
Hennes konstnärskap drivs av ett ständigt sökande och hon vill inte gärna begränsa sig till ett enda uttryck eller en enda teknik.Hon inspireras bland annat av yogafilosofin och arkitektur av vitt skilda slag. Maria arbetar i en lång rad olika tekniker, främst med måleri, men även med blandteknik med foto, måleri, teckning m.m. – en process där många olika lager formar bilden. Hon arbetar även med grafisk form och olika former av grafik. 

Vernissage lördag den 7 maj kl 12-16

Vernissagehelgen även öppet söndag kl 12 -16.

Varmt välkomna!

 


9 – 23 april Jubileumsutställning (måleri, foto, glas, keramik)

Galleriet fyller två år och firar med att visa en spännande samlingsutställning.

Medverkande konstnärer:
Amanda Karlsson, olja
Hans-Göran Broman, olja
Jenny Forsgren, akvarell
Hans O Bergman, olja
Maria C Bernhardsson,  akryl
Anne Walker, foto
Claes Hillén, foto
Helén Tapper, glas
Birgitta Jannesson, keramik

Vernissage lördag den 9 april kl 12-16

Vernissagehelgen även öppet söndag kl 12 -16.

Varmt välkomna!

 


5 – 19 mars David Obi  ”Göteborg i mig” (måleri)

I utställningen ”Göteborg i mig” möter vi David Obi och hans omtyckta målningar med motiv från Göteborg. David har tidigare haft flera separatutställningar i Göteborg, han har också deltagit i samlingsutställningar på RiverCity Gallery, och nu får vi äntligen se en ny separatutställning med hans fantastiska måleri.

David Obi är född 1980 och är uppvuxen i Lagos, Nigeria. Han har tecknat och målat i hela sitt liv. Han har studerat General Art vid Yaba College of Technology i Lagos. Han har varit bosatt och verksam i Göteborg, men bor just nu i Oslo.

Vernissage lördag den 5 mars kl 12-16

Vernissagehelgen även öppet söndag kl 12 -16.

Varmt välkomna!

 


 

22 jan – 6 feb  Camilla Hyllén & Camilla Svensson
(måleri och silversmide)

I ett spännande möte visas Camilla Hylléns fantasifulla måleri och Camilla Svenssons vackra smyckeskonst.

Vernissage under Kulturnatta fredag den 22 jan kl 16-23.

Öppet hela vernissagehelgen lördag – söndag kl 12 -16.

Camilla Hyllén ställer ut målningar.
Hennes motiv är drömmande och fantasifulla, tankar på andra världar där städer är som lapptäcken, en och annan svart katt är på väg till ett kalas, figurer som väntar på att något annat ska hända kanske en helt vanlig eller ….. ovanlig dag.

Camilla Svensson, arbetar som silversmed och smyckeformgivare i egen ateljé. Hon arbetar med egna smyckekollektioner, men också med specialbeställningar. I skogen och naturen hittar hon både inspiration och kraft, men även människor och det vardagliga livet är en stor källa som inspirerar till hennes smycken.

Varmt välkomna!

 


 

2015

20 november – 12 december  ”Fem uttryck”

Fem konstnärer visar sina personliga uttryck i olika tekniker.

Mia Wiking, olja och blandteknik
Torbjörn Hahne, keramik
Ingrid Leonardsson, glaskonst
David Obi, blandteknik
Marie Sjölin, linoleumtryck/blandteknik

 


 

10 – 18 oktober Hans-Göran Broman (måleri i olja)

Hans-Göran Bromans måleri rör sig i en gränszon mellan det abstrakta och det figurativa. Det här är hans första separatutställning i Göteborg, trots att han haft många utställningar ända sedan 1990.

Hans intresse för att måla fick han redan i skolan och han har aldrig slutat.
Det är i oljemåleriet som han känner sig hemma.
”Det har hela registret, från tunt till tjockt, från opakt till transparent.”

Varmt välkomna att besöka utställningen som pågår under perioden 10-18 oktober.

 


 

4 – 13 sept Claes Hillén, ”Landskapande” (foto)

Varmt välkommen att se Claes Hilléns bildutställning ”Landskapande” som pågår under perioden 4-13 september.

Claes Hillén är en autodidakt fotograf som brinner för stora och små landskap och han har hållit flera utställningar och bildvisningar de senaste åren. Claes är även en hängiven gatufotograf.

 


 

22 maj – 6 juni Vårsalong

Cilla Persson, glas

Gun Eld Sandström, olja

Hans Björsson, olja

Karl-Gustaf Hellqvist, foto

Kate Hellqvist, akryl /akvarell

Susanne Norberg, akvarell

 


 

2 – 16 maj Hélen Tapper ”piercat och tatuerat glas”

Nu kommer Helén Tapper äntligen tillbaka med en separatutställning i Göteborg.  
Helén visar nya och unika pjäser i utställningen som har fått namnet “piercat och tatuerat glas”.

”Glas är ett fantastiskt material, förföriskt, vackert, transparant och svårbemästrat!”
 Helen Tapper

Helén Tapper har arbetat i egen regi sedan tio år tillbaka och har sin ateljé på Lundbystrand i Göteborg. Glaset blåser hon fram hos Micke Johanssons studiohytta eller Skrufs glasbruk beroende på vad hon vill ha fram.

Hon är utbildad vid  Konstindustriskolan (nu HDK) där hon fick en gedigen grund och var därefter kontrakterad på Rörstrands porslinsfabrik i Lidköping några år. 1995 kom hon till Johansfors Glasbruk i Småland och har där fått arbeta med allt, från konstglas, glasserviser till specialdesign mm.

 


11 – 25 april Marika Lang (måleri)

Marika Lang

Född i Göteborg 1961 i en konstnärsfamilj, bor numera i Kullavik. Hon började sin bana med att måla traditionella landskap för att sedan övergå till både abstrakta och surrealistiska motiv, som slutligen utvecklades till dagens naivistiska bilder där hon funnit sin uttrycksform. Hon är uppskattad av både konstkritiker och konstintresserade för sin färgkänsla, rörelsegestaltning och berättarförmåga. Har deltagit i en mängd separat- och samlingsutställningar och har gjort offentliga utsmyckningar både i Sverige och utomlands.

 ” Jag målar inte för att framföra en djupare mening. Jag målar vanliga människor som dansar, handlar, badar, går på krogen, njuter, längtar, drömmer etc. Här finns inga budskap att analysera. Det enda jag vill förmedla är glädje.”    Marika Lang

 


 

14 – 28 mars Jan Stigland (måleri)

Konstnären Jan Stigland visar under perioden 14 – 28 mars sina målningar av Göteborg.

Jan Stigland om utställningen:

”Eftersom jag är född i Lundby och min far arbetade på Eriksbergs varv är det en lite särskild begivenhet (ja, kanske t.o.m. ära!) att ställa ut på Hisingen. Min första vattenfärgsmålning (Jättestensskolan på 60-talet) som jag själv tyckte var snygg föreställde Götaverkens kranar i flammande solnedgång. Sen dess har Hisingen, och speciellt älven, följt mig i mitt bildmakande. På min hemsida (www.janstigland.com) kan man se flera älvar flyta förbi, t.ex. den ovanligt långa älven i min utsmyckning för Göteborgs Handelshögskola. (Motivet visar hamnen som den såg ut på nittiotalet, från Gasklockan till Älvsborgsbron.)

På den nu aktuella utställningen på RiverCity Gallery kommer jag att visa ”aktuella rapporter” från den Hisingska älvstranden, Majorna och Masthugget.”

 


21 feb – 7 mars Amanda Karlsson ”You Humble Me” (måleri i olja)

Amanda Karlsson, född 1989, nu boende i Göteborg. Har tidigare deltagit i både separat- och samlingsutställningar, men det här är hennes första separatutställning i Göteborg.

Hon arbetar i en typ av hyperrealism där detaljer är nästan kusligt exakta men på ett märkligt sätt även världsfrämmande. Utställningen ”You Humble Me” utgår från fem stora oljemålningar.

Amanda Karlsson om utställningen:

”You humble me är en utställning som behandlar mänskligt beroende. Relationer ur ett större perspektiv. Vi läser vårt egna beteende ur andras beteende, vi jämför oss själva med andra för att kunna gå tvärtemot, och till sist står vi där, unika men ensamma. Sorgligt nog döljer sig svaret oftast inte i personlig inåtvänd självrannsakan där jaget spelar huvudrollen. Det är inte heller där universella regler blir till. I den här serien har jag valt att fokusera på mänskligt beroende och relationer, och med det, att kärlek inte behöver betyda kontrollerad tvåsamhet, relation behöver inte betyda självuppoffring, självuppoffring behöver inte betyda beroende och beroende behöver inte vara destruktivt. Kärlek är en konstruktiv kraft. Vi är så beroende av varandra. You humble me, är en serie på fem oljemålningar där helt olika relationer är porträtterade likadant. ”

 


10 – 24 jan Birgitta Jannesson (keramik) och
Gerd Thorngren (måleri och grafik)

Två konstnärer ställer ut.

Birgitta Jannesson visar sina unika keramikföremål tillsammans med Gerd Thorngrens måleri och grafik.

 


 

2014

22 nov – 16 dec Julsalong (måleri, foto, glas och keramik)

Konst av både tidigare och kommande utställare visas.

Medverkande konstnärer:

Louise Lindblom, måleri
Ingrid Leonardsson, glas
Jan Stigland, måleri
Agneta Starfelt, måleri
Camilla Hyllén, måleri
David Obi, måleri
Birgitta Jannesson, keramik
Jenny Forsgren, måleri
Anne Walker, foto
Hans O Bergman, måleri

 


 

8 – 18 nov Anne Walker, ”Reflektion” (foto)

Anne Walker är en amerikansk fotograf, för närvarande boende utanför Göteborg där hon fotograferar den svenska landsbygden. Hon ställer ut sina fotografiska verk hos RiverCity Gallery under perioden 8 – 18 november. Anne är inspirerad av impressionismen och abstrakt konst, vilket gör hennes bilder undflyende, metaforiska och poetiska. Anne tilldelades flera priser i Px3 Prix de la Photographie Paris 2014.

”Vi ser inte världen som den är, vi ser den som vi är.” Anaïs Nin

 


 

18 – 28 okt 2014 Mia Frankedal (måleri, glas, emalj)

Mia Frankedal är född 1957 i Göteborg. Gick Hovedskous Målarskola 1976 – 81. Hon har fått Bildkonstnärsfondens stipendium ett flertal gånger och Grez-sur-Loing stipendium och vistelse under 2013. Hon har för Statens Konstråd och olika kommuner genomfört ett stort antal offentliga uppdrag. Utbildningsansvarig på Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg. Har deltagit i en mängd utställningar både i Sverige och utomlands.

”Man tänker på allt möjligt. Så blir det en bild. Så efteråt ser jag och erfar själv den känsla jag förstår att jag ville åt. Ens samlade erfarenhet och kunnande gör att det ena ger det andra på ett speciellt och personligt sätt.”

 


4 – 14 okt 2014 Hans O Bergman (måleri)

Hans O Bergman ställer ut abstrakta målningar i olja.

Hans har tidigare medverkat i ett flertal utställningar både i Sverige och utomlands. Hans O Bergmans måleri har beskrivits som frihetens bilder. ”Det är en frihet som kan göra betraktaren lycklig. En fysisk frihet.”

 


 

27 – 28 sept 2014 Barnboksrelease ”Skatan och Juveltjuvarna”
av Carin Öberg samt utställning av Tina Petterssons illustrationer

 


 

6 – 20 sept 2014  Älvstadens Konstförening
Samlingsutställning under Lundby Kulturmånad

Medverkande konstnärer:

Mila Drunecka
Reinhardt Grosch
Claes Hillén
Louise Lindblom
Annika Löb Mossberg
Maria Rasmusson
Anita Rådberg
Agneta Starfelt
Helen Tapper
Helene Wihlborg
Adam Åström

Alla konstnärer är verksamma eller boende i Lundby.

 


 

23 aug – 2 sept 2014  Jenny Forsgren (akvarell och tusch)

 


Vårutställning 10 maj – 3 juni 2014

Bildkonst i olika tekniker, samt keramik och glaskonst av samtliga konstnärer som galleriet samarbetar med.


Invigning och vernissage

Samlingsutställning
med bild- och glaskonst

Medverkande konstnärer:

Anders Bohman
Camilla Hyllén
David Obi
Hans O Bergman
Ingrid Leonardsson
Jenny Forsgren
Marika Lang


Långfredag den 18 april
Invigning och vernissage kl 12-16
Vi bjuder på förfriskningar!

Påskafton, Påskdagen och Annandag Påsk
öppet kl 12-16

Monsungatan 57, Göteborg
(Vid Bockkranen på Eriksberg)

Varmt välkomna!

Monica Göransson

 

Utställningen pågår t o m den 2 maj.

 

 

Producerad av JSA IT